AbbVie-HRZZ nagrada za izvrsne mlade znanstvenike u polju farmacije

 Obavještavamo sve zainteresirane da se rok za prijavu na natječaj „AbbVie-HRZZ nagrada za izvrsne mlade znanstvenike u polju farmacije“ produljuje do 1. listopada 2015. godine u 13 sati.
Globalna biofarmaceutska tvrtka AbbVie i Hrvatska zaklada za znanost 15. lipnja 2015. godine po drugi su put raspisali natječaj „AbbVie-HRZZ nagrada za izvrsne mlade znanstvenike u polju farmacije“.  Tvrtka AbbVie  je globalna biofarmaceutska tvrtka usmjerena na razvoj i istraživanje terapija za najkompleksnije bolesti u svijetu. AbbVie je s poslovanjem u Hrvatskoj započeo 1. lipnja 2013 godine i iste godine je prvi put krenuo s inicijativom za uspostavljanje suradnje s Hrvatskom zakladom za znanost u razvoju modela koji tvrtkama koje ulažu u razvoj i istraživanje omogućava transparentno ulaganje u najbolje istraživačke ideje i projekte. Natječaj „AbbVie-HRZZ nagrada za izvrsne mlade znanstvenike u polju farmacije“ raspisan je temeljem Ugovora o donaciji sklopljenog između Hrvatske zaklade za znanost i farmaceutske kompanije AbbVie. Ugovor o donaciji u iznosu od 50.000,00 kn zaključen je  sa svrhom otvaranja natječaja koji će omogućiti financiranje jednog jednogodišnjeg projekta izvrsnog mladog znanstvenika.
Natječaj je pokrenut s ciljem razvoja inovacija te jačanja suradnje između industrije, privatnog sektora i javnih znanstvenih ustanova u polju farmacije. Prijave na natječaj primaju se do 15. rujna 2015. godine kada će  biti pokrenut postupak vrednovanja i izabran kandidat koji je predložio najbolji projekt. Kriteriji za vrednovanje prijava na natječaj uključuju, između ostaloga, inovativnost i znanstveni doprinos predloženog istraživanja, mogućnost  primjene rezultata istraživanja u društvenom i/ili gospodarskom sektoru do procjene dosadašnjih znanstvenoistraživačkih aktivnosti predlagača projekta poput objavljenih znanstvenih radova u prvoj kvartili najizvrsnijih časopisa u predmetnom području znanosti, dobivenih uglednih nagrada i priznanja za znanstveno djelovanje.

Više detalja o uvjetima prijave te prijavna dokumentacija dostupni su OVDJE.