Kick off meeting u sklopu ”Projekta razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti” natječajni rok DOK-2018-01

Dana 8. travnja 2019. u prostorijama Sveučilišta u Zagrebu održano je svečano predstavljanje postignutih dosadašnjih rezultata „Projekta razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti”. Cilj projekta je poticanje zapošljavanja mladih istraživača u ranoj fazi razvoja karijere u sustavu znanosti i visokog obrazovanja, što će pridonijeti unaprjeđenju sustava razvoja karijera mladih istraživača.

Svečanost je pozdravnim govorom otvorio rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Boras. Istaknuo je da Sveučilište u Zagrebu prednjači s brojem  prijava na projekte, posebno prirodne i tehničke znanosti te kako je potrebno poticati veći broj prijava iz područja društvenih i humanističkih znanosti.
Program je započela izvršna direktorica Hrvatske zaklade za znanost dr. sc. Irena Martinović Klarić, koja je održala izlaganje o dosadašnjim uspjesima i rezultatima provedbe ”Projekta razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti” od 2014. godine do danas. U svojem izlaganju, osvrnula se na provedene natječaje u 2018. godini i najavila natječaje za 2019. godinu.

 
 
Mile Kvesić koordinator ESF potpora i moderator događaja, održao je prezentaciju o rezultatima ugovorenih prijava i broju sklopljenih ugovora o radu s doktorandima, u sklopu ”Projekta razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti”. Naglasak je stavljen na izvještavanje i početak provedbe projekta s natječajnog roka DOK-2018-01, financiranog iz Europskog socijalnog fonda.
 
 

Dr. sc. Jelena Budak mentorica s Ekonomskog instituta u Zagrebu, nazočnima je u govoru prenijela svoje uspješno iskustvo provedbe iz prve generacije ugovorenih prijava u sklopu ”Projekta razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti”. Pod njenim mentorstvom, dr. sc. Vedran Recher stekao je stupanj doktora znanosti nakon svega 36 mjeseci. Dr. sc. Recher opisao je svoja iskustva te zahvalio što je Hrvatska zaklada za znanost financirala njegovu izobrazbu. Pozitivan primjer i svoje iskustvo iznijela je i doktorica znanosti Jelena Dragojević, koja je pod mentorstvom dr. sc.Tvrtka Smitala uspješno odradila sve potrebne aktivnosti predviđene planom razvoja karijere i stekla stupanj doktora znanosti. Mladi doktori znanosti, nastavljaju razvijati svoju istraživačku karijeru u okviru Organizacije nositelja ”Projekta razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti”.

  

Prezentacija je dostupna za preuzimanje na poveznici.